Wzorki matura
Wiks: Cześć.
Jakie wzory/twierdzenia polecacie zapamiętać na zbliżającą się mature? Mówie oczywiście o
rozszerzeniu. Wzory których nie ma w tablicach rzecz jasna. 😁
12 cze 18:33
ICSP: | | 1 | |
1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + ... = − |
| |
| | 12 | |
12 cze 18:35
fil:
happines(t)=w0+w1∑j=1tyt−jCRj+w2∑j=1tyt−jEVj+w3∑j=1tyt−jRPEj
12 cze 18:37
Qulka: o kącie wpisanym i dopisanym
12 cze 18:38
fil: Polecam jeszcze zapamietac wykres funkcji:
y=|sin(x)|+5e−x100cos(x) dla x ∊ (−3, 3)
tam −x100
12 cze 18:39
getin:
wzory Viete'a dla wielomianu 3−go stopnia postaci ax
3+bx
2+cx+d
| | c | |
x1*x2 + x2*x3 + x1*x3 = |
| |
| | a | |
12 cze 21:59
Chorus : Bardzo łatwo je wyznaczyć, ale nie ma w karcie wzorów twierdzenia o dwusiecznej.
12 cze 23:21
m: badanie asymptot, ciągłości funkcji
13 cze 09:38