Mała: Pewien kwadrat i koło o średnicy 16cm mają równe obwody. Oblicz pole tego kwadratu.
19 lis 22:26
max:
2πr=4a
4a=16π
a=4π
Pkw = 16π2 cm2
19 lis 22:31
Basia:
a - bok kwadratu
L1=4a
r=16
4a=2πr
4a=2*16π \:4
a=2*4π
a=8π
P=a2
P=(8π)2
P=64π2
19 lis 22:34
Mała: Okej, dzięki za rozwiązanie !

19 lis 22:40
max:
I Basia się pomyliła

r = 8 bo średnica = 16

obliczyłem ci dobrze a Baasia źle

19 lis 22:44
max:
Basia

! przyznaj się,że podałaś zły wynik!
19 lis 22:48
Basia: No fakt. Wstaw 8 zamiast 16 i po ptokach.
19 lis 22:57
max: Po jakich ptokach? zmęczenie "materiału" kazdemu się tu
jak widać ....... zdarza
19 lis 23:00