Parametr
Mate: Podać definicję liniowej niezależności wektorów e
1, e
2, e
3. Dla jakich wartości parametru m
wektory e
1=[m,3,0], e
2=[−1,1,m], e
3=[1,m+2,0] są liniowo niezależne?
Definicję mam.
12 cze 13:36
ICSP: no to świetnie.
Teraz użyj jej do wyznaczenia parametru m
12 cze 13:37
Mate: Jak dużo na tym forum humoru

Gdybym wiedział jak to bym to zrobił
12 cze 13:40
ICSP: Podstawiasz do definicji.
Dostajesz układ trzech równań.
Patrzysz co się dzieje z tym układem dla konkretnych wartości m.
Trzecie równanie da Ci najwięcej na początku.
12 cze 13:43
Mate: Dziękuję pięknie
12 cze 13:47