matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby pierwsze
cyp:
Znaleźć najmniejszą wartość p taką że licby p
2
+p, q
2
+q,r
2
+r tworzą ciąg arytmetyczny, gdzie p,q,r liczby pierwsze.
12 cze 10:12
ICSP:
p=q=r=2 Mniejszej nie znajdziesz.
12 cze 12:02