matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
nika:
Ile wynosi długość wektora będącego sumą wektorów [−2,3] oraz [4,−6] ?
11 cze 22:13
Mila:
s
→
=[−2,3]+[4,−6]=[2,−3] |s|=
√
2
2
+3
2
=
√
13
11 cze 22:15
nika:
dziękuje <3
12 cze 09:12