Liczby i ich zbiory
K: 1) wykaż,że log ab= 2loga2 b
2)Dane są przedziały A=(−nieskończonosci,3 ) B= <−4,+nieskonczonosci). wyznacz przedzialy AuB
oraz B\A
3)rzedstaw liczbę a = √11−4√7 w postaci x+y√7 gdzie x, y sa liczbami wymiernymi
4)dane sa liczbny a= (2−1)4 √16, b =20 jakim procentem liczby a jest liczna b?
5) wymień wszystkie liczby pierwsze, ktore spełniają jednoczesnie nierównosc | 12x−7| <4 i
nierownosc x2−12x>0
6)suma cyfr liczby dwucygrowej jest rowna 11.jesli na koncu tej liczby dopiszemy 7 to otrzymamy
liczbe wiksza od danej o 511.wyznacz liczbe dwucyfrowa
7) na działce leśnej zalozono szklke drzewek,ktora zajmuje 8800m2,co stanowi 16% calej
dzialki,reszte przeznaczono na tereny rekreacyjne.
a)ile hektarow ma łączna powieszchnia działki?
b)jaki procent terenu rekreacyjnego stanowi teren przeznaczony na szkolke?
8) dane są przedziały A= (−nieskonczlonosci,m2−6) B=<5m,10>
a dla m=2 wyznacz AuB, A\B
b) wyznacz wszystkie wartosci parametru m, przy ktorych czesc wspolna tych przedzialow jest
zbiorem pustym
28 lut 10:23
Julek:
Weź tablicę matematyczne! Tam masz wszystko

Za dużo pisania... demotywuje
28 lut 10:28
prorok xxi wieku:

omg.lol.wth.omg <−−− wymów to najszybciej jak potrafisz, a wszystko stanie się jasne.
a jeśli chcesz jasnego rozwiązania to poczekaj na 21.12.2012 a stanie się światłość i ziemia
się skończy. bo on jest αΩ i on mimo swej boskości dał nam życie, które odbiera. to lucifer
nas przestrzega przed psychodeizmem naszego stworcy. tylko on stoi w obronie slabszych.
lucifer prubuje nas bronic. wybrancy zlaczmy sie opuscmy ziemie nim nadejdzie dzien sadu
ostatecznego albowiem zostalismy wyodrebnieni i czeka nas zadanie.
17 wrz 17:47
46: (x−1)*(x+2)>0,z≠−2
9 sty 15:06
pop: 4{5}−12/7
3 mar 16:23
asix: x=3i 3/4 liczba odwrotna
17 paź 12:02