pomocy
Bartus: pomózcie plz
3√40 * 3√1,25 * 3√20 z góry dzieki
28 lut 09:36
Julek:
3√40*1,25*20 =
3√800*1,25 =
3√1000 = 10
28 lut 09:53
Bartus: ok dzięki też tak myślałem

tylko że bardziej rozwinąłem zadanie

trzymaj się
28 lut 09:56
Julek: hehe, spoko spoko

no 3mka
28 lut 09:57
Bartus: poczekaj a to umiesz
√0,036 :
√0,4
28 lut 09:59
Julek:
| | 36 | | 4 | | 6 | | √10 | | 3 | | 3 | |
√ |
| : √ |
| = |
| * |
| = |
| * √10 = |
| |
| | 1000 | | 10 | | √1000 | | 2 | | 2√10 | | 2 | |
28 lut 10:06
Julek:
28 lut 10:06
Bartus: 
ok dzięki
28 lut 10:06
Bartus: a skąd sie wzieło 6

?
28 lut 10:08
Julek: bo
√36 = 6
a
√4 = 2
| | 4 | |
Zamieniłem licznik z mianownikiem w √ |
| aby mieć mnożenie, a nie dzielenie  |
| | 10 | |
28 lut 10:20
Bartus: 
wszystko pozapominałem
28 lut 10:22
Julek:
28 lut 10:24
Bartus: ok dzięki
28 lut 10:26