1 | 1 | 1 | ||||
∫ | dx= | ∫ | dx | |||
r3cosx | r3 | cosx |
1 | 1 | 1 | cosx | ||||
∫ | dx= | ∫ | dx | ||||
r3 | cosx | r3 | cos2x |
1 | cosx | 1 | cosx | ||||
∫ | dx= | ∫ | dx | ||||
r3 | cos2x | r3 | 1−sin2x |
1 | dt | ||
∫ | |||
r3 | 1−t2 |
1 | A | B | |||
= | + | ||||
1−t2 | 1−t | 1+t |
1 | ||
A= | ||
2 |
1 | ||
B= | ||
2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||
∫( | + | )dt= | |||||
r3 | 2 | 1−t | 2 | 1+t |
1 | −1 | 1 | 1 | |||||
− | ∫ | dt+ | ∫ | dt | ||||
2r3 | 1−t | 2r3 | 1+t |
1 | 1+t | |||
= | ln| | |+C | ||
2r3 | 1−t |
1 | (1+t)2 | |||
= | ln| | |+C | ||
2r3 | (1−t)(1+t) |
1 | (1+t)2 | |||
= | ln| | |+C | ||
2r3 | 1−t2 |
1 | (1+sinx)2 | |||
= | ln| | |+C | ||
2r3 | 1−sin2x |
1 | (1+sinx)2 | |||
= | ln| | |+C | ||
2r3 | cos2x |
1 | 1+sinx | |||
= | ln| | |+C | ||
r3 | cosx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |