Rozwiązać układ równań w pierścieniu Z_13:
Układy: Rozwiązać układ równań w pierścieniu Z
13:
Czy może ktoś mi wytłumaczyć jak rozwiązuję się takie zadanie, próbuje rozwiązać to cramerem
jednak wyniki się nie zgadzają.
Bardzo proszę o pomoc
8 cze 17:13
ICSP: W = 7
Wx = 11
Wy = 4
W−1 = 2
x = 11 * 2 = 9
y = 8
8 cze 17:21
Układy: a wytłumaczysz po co i jak wyliczyć W−1 gdyż kompletnie nie zostało mi to wytłumaczone?
8 cze 17:43
ABC:
bo dzielić przez x oznacza mnożyć przez x−1
8 cze 17:46
Układy: a no tak, dziękuję bardzo za pomoc
8 cze 17:47
ICSP: Niezbyt rozumiem pytanie.
Pytasz o to dlaczego wzór wygląda tak a nie inaczej.
Wzór to wzór, wygląda tak jak został zdefiniowany i nie można się z tym kłócić.
Jeżeli interesuje Ciebie dlaczego tka jest to odsyłam do dowodu wzorów Cramera.
8 cze 17:48