Udowodnij, że rownania y = a_1 * x + b_1 i y = a_2 * x + b_2 są prostopadł
Adziox: Udowodnij, że rownania y = a1 * x + b1 i y = a2 * x + b2 są prostopadłe,
gdy a2 * a1 = − 1
* razy
8 cze 14:04
ABC:
a jak definiujesz prostopadłe równania? i jakiego aparatu matematycznego można użyć w dowodzie?
8 cze 14:07
Dariusz: A mozesz korzystac z wektorów?
8 cze 14:11
Adziox: Mogę
8 cze 14:14
8 cze 14:15
Adziox: Sądzę że tak
8 cze 14:25
janek191:
Równania nie są prostopadłe. Prostopadłe mogą być wykresy równań prostych
8 cze 17:52
Eta:
ABC myślał o takich
8 cze 17:57