matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole koła
Maja:
Pole koła, w którym długość łuku, wyznaczonego przez kąt środkowy o mierze 60 stopni, jest równa π, wynosi:
1
A.
π
6
1
B.
π
2
C. 3π D. 9π
8 cze 10:43
Eta:
1
*2πr= π ⇒ r=...
6
P
k
=.... Odp: D)
8 cze 11:09