liczba rozwiązań równania
pound song Say yeah: | | x2−1 | |
Liczba rozwiązań rownania |
| |
| | x−5 | |
Prawidłowa odpowiedź to 2. Przynajmniej w podręczniku. Czy to równianie nie ma przypadkiem
nieskończonej liczby rozwiązań

?
7 cze 19:02
fil: Gdzie to rownanie?
7 cze 19:06
pound song Say yeah: Dokładnie tak jest w podręczniku
7 cze 19:31
xyz: równanie jak sama nazwa wskazuje musi mieć znak równości
| x2−1 | |
| to nie jest równanie bo nie ma = |
| x−5 | |
7 cze 19:32
7 cze 19:33
pound song Say yeah: Wiec się mylisz albo autorzy podrecznika
7 cze 19:33
Jerzy:
Nie wklejaj link, tylko napisz równanie.
7 cze 19:40
ABC:
wrzuć zdjęcie na zapodaj a nie jakieś szyfry
7 cze 19:53
pound song Say yeah: Ale jest dokładnie to co napisałem
8 cze 11:03
pound song Say yeah: Naprawdę
8 cze 11:03
Jerzy:
Założenie: x ≠ 5
| x2 − 1 | |
| = 0 ⇔ x2 − 1 = 0 ⇔ (x + 1)(x −1) = 0 ⇔ x = −1 lub x = 1 |
| x − 5 | |
8 cze 11:12
Eta:
Hej "skośnooki"
Odp: x= 1 v x= −1
8 cze 11:13
8 cze 11:18
pound song Say yeah: Tutaj nie ma *0* ani *=*, dziwne w sumie. I podstawiając każda inna liczbę która nie jest 5
będzie to dalej wykonane. Czemu dwa rozwiązania

?
8 cze 11:21
8 cze 11:23
Eta:
Błąd drukarski ( myślę,że zapomniano dopisać ....=0
8 cze 11:29
ABC:
to małolat wrócił ?

jasne że błąd drukarski
8 cze 13:16