matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dan:
ile pętelek można zrobić z 3i 1/5m gumki, jeżeli do zrobienia jednej pętelki potrzeba 3/20m gumki?
19 lis 22:23
Basia:
3 + 1/5=16/5 16/5:3/20=16/5*20/3=16*4/3=64/3=21 i 1/3 czyli 21
19 lis 22:29