matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krótki opis zadania
mati:
x
Jak narysować wykres dla funkcji: f(x) = |
|
x+10
6 cze 21:27
Jerzy:
−10
Rysujesz f(x) =
+ 1 i to co pod osią OX odbijasz nad oś OX
x + 10
6 cze 21:49
Patryk:
−10
f(x) = |
+ 1| − f.rosnąca, przesuwasz wykres 10 w lewo i o jeden w górę i tam gdzie
x+10
wykres ma wartości < 0 odbijasz wzgl. osi OX
6 cze 21:50
mati:
Rozumiem dzięki
6 cze 22:04