Proszę pomóżcie
Jakub: Punkty M i N leżą po tej samej stronie płaszczyzny π.
Punkty M' i N' są odpowiednio ich rzutami prostokątnymi na płaszczyznę π.
Prosta MN jest nachylona do płaszczyzny π pod kątem α (alfa). Wiedząc, że:
a) |M'M| = 12, |N'N| = 5, α = 40°, oblicz |MN| z dokładnością do jednego miejsca po przecinku.
b) |M'N'| = 5, |M'M| = 10, |N'N| = 4, oblicz α z dokładnością do 1°.
6 cze 18:29
janek191:
| | 12 − 5 | | 7 | |
sin 40o = |
| = |
| |
| | I MN I | | I MN I | |
6 cze 20:23
janek191:
| | 12 − 5 | | 7 | |
sin 40o = |
| = |
| |
| | I MN I | | I MN I | |
6 cze 20:23
janek191:
| | 12 − 5 | | 7 | |
sin 40o = |
| = |
| |
| | I MN I | | I MN I | |
6 cze 20:23
Wojtas:
28 wrz 11:57
janek191:
29 wrz 00:42