funkcja z wartoscia bezwzgledna
Ania: Ślicznie prosze o pomoc w zadaniu

Naszkicuj wykres funkcji f danej wzorem f(x) =
2
|x|−|x−1|
27 lut 23:38
Julek: pomogę
27 lut 23:43
Eta:
27 lut 23:45
Ania: Strasznie dziękuje
27 lut 23:50
Julek:

f(x) = 2
|x| − |x−1|
zbadajmy jak się ta funkcja zachowuje w pewnych przypadkach:
w = |x| − |x−1|
dla x < 0
w = −x + x −1
dla x∊<0;1)
w = x + x−1 = 2x − 1
dla x∊<1 ; +∞)
w = x−x+1
f(x) = 2
Narysuj wykres funkcji w podanych dziedzinach

w dziedzinie x∊<0;1) możesz narysować f(x) = 4
x i zastosować przekształcenie o nazwie :
powinowactwo

27 lut 23:52
Ania: a co to takiego to powinowactwo? wlasnie nie wiem jak w tym przedziale to narysowacA
27 lut 23:54
Julek:
Mmm, więc tak najprościej :
dla x = 1, y = 2
z czego punkt P=(1;2) zostaw otwarty bo nie należy do dziedziny. Narysuj ten skrawek funkcji na
podstawie kształtu funkcji f(x) = 4
x i wszystko
28 lut 00:04
28 lut 00:16