matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
Maciek:
n
i
m
k−i
m+n
k
Udowodnij, że ∑
i=0
n
=
5 cze 22:23
a7:
na pewno jest od i=0 do i=n znalazłam w necie os i=0 do i=k
5 cze 22:30
Maciek:
racja do k. Bład przy pisaniu. Mogę prosić o link?
5 cze 22:40
a7:
str 18, 19, 20
https://www.mimuw.edu.pl/~guzicki/materialy/Dowody_Kombinatoryczne.pdf
5 cze 22:43