SUMY ALGEBRAICZNE
pizdus: Witam mógłby mi ktoś to wytłumaczyć/zrobić bo nie wiem czy się pogubiłem
Wiedząc, że S = 2x2 −5x oraz T = −3x2 + 4x − 5
wykonaj działania
A) S+T
B) S − T
C) S * T
4 cze 19:11
Jerzy:
Pokaż jak liczysz.
4 cze 19:15
pizdus: no wlasnie slabo mi wychdzoi dlatego prosze o pomoc
4 cze 19:17
Jerzy:
Pokaż,to ci wskażę,gdzie robisz błędy.
4 cze 19:21
wredulus_pospolitus:
S = 2x2 − 5x
T = −3x2 + 4x − 5
no to:
S + T = (2x2 − 5x) + (−3x2 + 4x − 5) = ....
S − T = (2x2 − 5x) − (−3x2 + 4x − 5) = ....
S * T = (2x2 − 5x) * (−3x2 + 4x − 5) = ....
4 cze 19:21