matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz ósmy wyraz ciągu
Karolinx320:
Iloczyn siódmego i dziewiątego wyrazu pewnego rosnącego ciągu geometrycznego jest równy 121. Oblicz ósmy wyraz tego ciągu.
4 cze 13:12
fil:
aq
6
*aq
8
=121 (aq
7
)
2
=121 aq
7
=11
4 cze 13:17