ciąg
misio: Czy nie ma błędu w tym zadaniu?
https://zadania.info/d35/4499198
Dlaczego jest:
| | 1−10n | | 1 | |
3 * |
| = |
| (10n−1) |
| | 1−10 | | 3 | |
Dlaczego tutaj 10
n i 1 zamieniono miejscami?
| | 1−10n−1 | |
Oraz czy nie powinno być 3 * |
| ? |
| | 1−10 | |
3 cze 22:46
fil: Bo:
| | 1−10n | | 1 | | 1 | |
3 * |
| = − |
| (1−10n) = |
| (10n − 1) |
| | −9 | | 3 | | 3 | |
3 cze 22:47
fil: Do drugiego:
Zawuaz ze dla n = 1 −> jeden wyraz
dla n = 2−> dwa wyrazy itd..
czyli wszystkich wyrazow jest n
3 cze 22:50
misio: Dzięki bardzo fil
3 cze 22:54