matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czworokąty
grzyb:
Dwa czworokąty są podobne i stosunek ich obwodów jest równy 4 : 7. Jaki jest stosunek pól tych figur ?
3 cze 15:03
23:
k=4/7 skala obowod/ obwod P
1
/P
2
=k
2
=....
3 cze 15:04
janek191:
16 : 49
3 cze 15:04