matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór wartości funkcji.
ataka:
Wyznacz zbiór wartości funkcji: 1) y= x−3 dla x=−3,−1,0,2,3 2) y= 4x−8 dla x=−2,0,1,2,3
x + 2
3) y=
dla x=−3,−2,0,4,5
4
2 cze 17:26
janek191:
3)
x + 2
y =
4
−3 +2
1
x = −3 y =
= −
4
4
x = −2 y = 0
1
x = 0 y =
2
1
x = 4 y = 1
2
3
x = 5 y = 1
4
1
1
1
3
ZW = { −
, 0,
, 1
, 1
}
4
2
2
4
2 cze 18:31