matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
dzik:
Dany jest nieskończony ciąg liczbowy (an) określony wzorem an = 9 n−9/n+1. Wyznacz wszystkie naturalne dodatnie wyrazy ciągu (an).
2 cze 14:14
janek191:
9 n − 9
a
n
=
?
n + 1
czy
9
a
n
= 9 n −
?
n+1
2 cze 18:41