matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CHEMIA
marta:
jaką liczbę moli stanowi 3.6g wody
2 cze 09:35
B2:
0,2
2 cze 09:47
getin:
g
m
O
= 16
mol
g
m
H
= 1
mol
g
m
H2O
= 2*m
H
+ m
O
= 2*1 + 16 = 18
mol
18g −−−−−−−−−−−−−−−−−−−− 1 mol 3,6g −−−−−−−−−−−−−−−−−−− x mola
3,6*1
x =
= 0,2 mola
18
2 cze 17:24