Potęgi pierwiastka
mati: Witam, prosze o pomoc
27 lut 21:35
walet:
w czym trzeba pomóc?, bo chyba nie w tych rachunkach
27 lut 21:40
Godzio:
podam przykład
3√2 *
3√2 *
3√2 = 2
27 lut 21:40
mati: jak to obliczyć ?
27 lut 21:41
Godzio: walet nie każdy jest taki inteligentny jak ty, niektórym nie chce się rozwiązać, a
niektórzy porostu nie umieją być może że nie słuchali na lekcji bądź ich nie było ale to nie
nam to sądzić
27 lut 21:43
mati: 3√7*3√7*3√7 = 7 ?
27 lut 21:43
Godzio:
| 1 | | 1 | | 7 | |
| * 3√73 = |
| * 7 = |
| |
| 3 | | 3 | | 3 | |
27 lut 21:43
Godzio: tak
27 lut 21:44
mati: | 1 | | 7 | | 343 | |
| 3√7* (3√7)2= |
| * 49 = |
| = 114,33... |
| 3 | | 3 | | 3 | |
27 lut 21:58
Godzio: ehhh ...
3√7 * (p3{7)2 = ( 3√7)3 = 7
27 lut 21:59
27 lut 22:07
mati: prosze o odpowiedzi wszystkie
27 lut 22:22
mati: | 1 | | 1 | | 7 | | 1 | |
| 3√7*(3√7)2= |
| * 7 = |
| = 2 |
| ? |
| 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
27 lut 22:42
edi: zgadza się
27 lut 22:50