Logarytmy
małyszomania: log35 = a, log32 = b Liczba log0,650 Użyłem wzoru na zamiane podstawy i nie wiem teraz co
zrobić z tym: log35 * log32/log0,650
1 cze 23:56
małyszomania: Oczywiście chodziło mi ile ta liczba jest równa
1 cze 23:57
Qulka:
| | log350 | | log352+log32 | | 2a+b | |
log0,650= |
| = |
| = |
| |
| | log30,6 | | log33−log35 | | 1−a | |
2 cze 00:00
Qulka: tam po drodze 0,6=3/5
2 cze 00:01
Eta:
| | log3(25*2 | | 2log35+log32 | |
log3/550= |
| = |
| = |
| | log3(3/5) | | 1−log35 | |
2 cze 00:02
małyszomania: O kurczę, ewidentnie zacmienie się wdało do glowy

Dzięki!
2 cze 00:03