Zbadaj liczbę rozwiązań równania
Tak: Zbadaj liczbę rozwiązań równania
Ze względu na wartość parametru m (m∊R)
Błagam o pomoc
1 cze 15:19
ABC:
| | 3 | |
wystarczy sporządzić wykres tej funkcji po lewej stronie , wychodząc od f(x)= |
| : |
| | x | |
1)przesuwasz o 1 jednostkę w prawo
2)przesuwasz o 2 jednostki do góry
3)to co pod osią OX odbijasz symetrycznie względem tej osi
1 cze 15:29
Tak: ABC, dzięki, dla m = 0 widzę jedno rozwiązanie x = −0.5
1 cze 15:47
Tak: Dla m<0 widząc po wykresie nie ma rozwiązań
1 cze 15:51