python
Jula: Czy można to zrobić optymalniej
n=int(input())
b=''
for i in range(n,0,−1):
b=b+'$'
print(b)
bo w C++
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i;
for (cin>>i; i>0; i−−)
cout<<"$";
}
wykonuje się szybciej.
1 cze 14:49
fil:
c++ > python, tyle w temacie
1 cze 14:53
Jula: Dlatego że wąż jest wolniejszy ?
1 cze 14:55
fil: a nie mozesz w pythonie tak tego napisac?
n = int(input())
for i in range(0, n − 1)
print('$')
1 cze 15:09
Jula: Jak tak wpisuje to wywala przkroczony czas, ale moze tak musi byc
n = int(input())
for i in range(0, n ):
print('$', end='')
1 cze 15:16
fil: A jaka jest tresc zadania
1 cze 15:29
zadanko: w assemblerze jeszcze szybiciej,c++ > python to głupie stwierdzenie,bo to są całkowicie inne
języki + python to język skryptowy.
Istotnie,jeśli chcesz szybkość,to im bardziej niskopoziomowy język,tym szybciej (jesli chcesz w
python ten przyklad,to moze wyrazeniem listowym bedzie szybciej)
1 cze 16:14
fil: @zadanko serio

nie wiedzialem ze to glupie stwierdzenie. Teraz juz wiem
1 cze 16:16
zadanko: nie wiem,nie wyczuwam sarkazmu przez internet,wybacz.Aczkolwiek dobrze,ze wiesz − człowiek uczy
się całe życie
1 cze 16:18
fil: Dokladnie

, im bardziej wchodzisz w programowanie i myslisz ze sporo wiesz, to dowiadujesz
sie ze coraz wiecej nie wiesz
1 cze 16:19
jc:
n=int(input())
print n*'$'
1 cze 18:34
jc: Albo tak (python3)
print( int( input() ) * '$' )
1 cze 18:47