3 | ||
P(A' u B') = 1 − P(A n B) = 4/7 => P(A u B) = | ||
7 |
2 | ||
P(B) ≤ 1+P(AnB) − P(A) => P(B) ≤ | ||
3 |
5 | 5 | |||
P(B\A) = P(B) − p(AnB) = 2/3 − 3/7 = | < | cnw | ||
21 | 8 |
3 | ||
1) Po "Zrobiłem to w ten sposób:" masz P(A u B) = | powinno być oczywiście P(A n B) = | |
7 |
3 | ||
ale to pewnie jest niedopatrzenie przy przepisywaniu a nie błąd rzeczowy | ||
7 |
5 | 5 | |||
P(B\A) = P(B) − P(AnB) = 2/3 − 3/7 = | < | cnw | ||
21 | 8 |
2 | ||
P(B) ≤ | ||
3 |
2 | ||
P(B) − P(AnB) ≤ | − P(AnB) | |
3 |
2 | 3 | |||
P(B\A) ≤ | − | |||
3 | 7 |
5 | 5 | |||
P(B\A) ≤ | < | cnw | ||
21 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |