pomoże ktoś?
fredi : W urnie jest 7 kul z numerami od 1 do 7.
Losujemy jedna kule.
Niech a oznacza prawdopodobieństwo, że wylosujemy kule z liczba parzysta, b − z liczba
nieparzysta,
a c − z liczba pierwsza. wynika stąd, że :
a) a=b=c
b) a<b<c
c) a<b=c
d) a=b<c
31 maj 21:09
ite:
Ile jest liczb parzystych w zbiorze {1,2,...,7}?
Ile jest nieparzystych?
Ile jest pierwszych?
31 maj 21:27
tuńczyk:
#Ω=7
A− wylosowanie parzystej (2,4,6)
#A=3
P(A)=3/7=a
Analogicznie B−nieparzyste
#B=4
P(B)=4/7=b
C− l. pierwsze: 2, 3, 5, 7
#C=4
P(C)=4/7=c
31 maj 22:18