stereometria
salamandra:

Trzy parami styczne kule o promieniach równych r znajdują się w walcu w ten sposób, że każda z
kul jest styczna do obu podstaw walca oraz do jego powierzchni bocznej. Oblicz objętość walca
Tak mają te kule być usytuowane?
31 maj 17:58
wredulus_pospolitus: nie
31 maj 18:00
fil:

widok z gory
31 maj 18:00
fil: oczywiscie przyblizony
31 maj 18:00
wredulus_pospolitus:

'rzut od góry'
31 maj 18:01
a7:

R=r+r
√3=r(
√3+1)
H=2r
V=2πr
3(
√3+1)
2
?
31 maj 18:17
Mila:
31 maj 18:20
salamandra: dziękuję, rozwiązane
31 maj 18:28