matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
Mela:
Wykaż ze jezeli a,b,c, są liczbami dodatnimi takimi że a≠1, b≠1, c≠1 oraz ab≠1 to zachodzi równość
log
a
c *log
b
c
log
ab
c=
log
a
c+ log
b
c
27 lut 20:46
Godzio:
log
a
c*log
b
c
log
a
c*log
b
c
=
+
= log
b
c + log
a
c
log
a
c
log
b
c
log
a
c
log
a
c
log
ab
c =
=
=
log
a
ab
log
a
a+log
a
b
log
a
c
log
a
c +
= log
a
c + log
b
c
log
a
b
P = L
27 lut 20:52