matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc (dla ludzi lubiących wyzwania)
politechnikaniejestfajna:
Obliczyć pole obszaru ograniczonego wykresem funkcji π/3(x
2
+6x+8), −5≤x≤−1 f(x)={ arccosx, −1≤x≤1 log7(x), 1≤x≤7 i prostą y=d limx→0=[(1−e
2
x)/x] Sporządzić rysunek.
31 maj 14:40