Udowodnij tożsamość
DamnMar: Hej mam problem z poniższym zadaniem, kompletnie go nie rozumiem, mógłby ktos pomóc?
Zad.1 Udowodnij tożsamośc
1−2sinxcosx = (sinx – cosx )2
− = tgx
Zad.2 Oblicz : sin
31 maj 10:19
fil: Zad 1 zapisz poprawnie
Zad 2 zjadlo ci kat
31 maj 10:24
DamnMar: Zostało to tak napisane u mnie w zadaniu domowym, jestem w kropce
31 maj 10:35
janek191:
z.1 Powinno być
1 −2 sin x*cos x = ( sin x − cos x)2
31 maj 10:38
Chorus : o co chodzi z tym − = tgx? to jest następny przykład po 1−2sinxcosx?
31 maj 10:39
DamnMar: To jest wszystko co zostało zapisane, moge przez imgur pokazać
31 maj 10:39
Chorus : 2sinxcosx = sin2x
1 − sin2x = sin2 x −2sinxcosx + cos2
1− sin2x = sin2 x +cos2 x − sin2x
1− sin2x = 1 − sin2x
0=0
31 maj 10:41
ICSP: i źle bo używasz tezy.
31 maj 10:42
Chorus : racja
31 maj 10:43
fil:
Nie wyem co z tym tangensem, ale:
P=(sinx−cosx)2=sin2x−2sinxcosx+cos2x=1−2sinxcosx=L
31 maj 10:43
ABC:
pokaż zdjęcie polecenia, ciekawe zadanie
31 maj 11:09