matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole obszaru
Zur:
Oblicz pole powierzchni ograniczonej przez parabolę y = 4x
2
− 2x + 1 i proste: y = −6x + 1, y = 2x + 1 Liczymy tutaj dwie całki czy jak?
30 maj 14:57
Qulka:
narysuj i zobacz..
30 maj 14:59
Qulka:
ano dwie całki
30 maj 15:01