Ustal zbiór wartosci - pochodne
H: | | x+3 | |
Ustal zbiór wartosci funkcji f(x)= |
| poprzez wyszukanie ekstrem lokalnych |
| | x2+7 | |
30 maj 14:31
Jerzy:
Trzeba zacząć od pochodnej, bo dziedzina to R.
30 maj 14:40
H: Już policzyłem maksimum i minimum(minimum=1/4, maksimum=5/28) tylko nie wiem jak powinienem
narysować ten wykres bo niekoniecznie wiem jak uwzględnić miejsce zerowe
30 maj 14:42
H: A i minimum jest dla x=−1 a maksimum dla x=7
Miejsce zerowe to −3
30 maj 14:43
H: Już wiem czemu mi coś nie pasowało! Pomyliłem się obliczajac pochodną funkcji
30 maj 14:54
Qulka: jeszcze lim w ±∞
30 maj 14:55
H: Dzięki za pomoc
30 maj 14:59
Qulka:
30 maj 15:03