matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
saffsa:
Hej Jak policzyć taką granicę?
sin(5x − 10
lim x−> 2
2 − x
Z góry dziękuję za pomoc
30 maj 11:38
janek191:
sin ( 5 x − 10)
5x − 10
f(x) =
*
5 x − 10
2 −x
lim f(x) = 1*(−5) = − 5 x→2
30 maj 13:29