Miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=3–√3(x+1)−12 jest liczba...
Jacus:
Miejscem zerowym funkcji liniowej f(x)=3–√3(x+1)−12 jest liczba...
Czy mogę takie równanie podnieść do kwadratu? Wiem jak inaczej rozwiązać to zadanie, ale jestem
po prostu ciekawy.
29 maj 19:38
Jacus: W sensie przyrównać do zera i wtedy podnieść do kwadratu obustronnie.
29 maj 19:39
Qulka: wstąpił do piekieł po drodze mu było ...
29 maj 21:13
Jerzy:
A czemu nie podnieść do potęgi piątej, tak z ciekawości.
29 maj 21:25
Jerzy:
Szukaj rozwiązania f(x) = 0
29 maj 21:30
Eta:
−√3(x+1)−9=0
√3(x+1)= −9
x+1= −3√3
x= −1−3√3
29 maj 21:48