matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
powley:
Zapisz wielomianw postaci sumy algebraicznej W(x) = –(3 +2x)
2
− 7x
29 maj 15:07
mbappe:
29 maj 15:08
janek191:
W(x) = −( 9 + 12 x + 4 x
2
) − 7 x = − 4 x
2
− 19 x − 9 ?
29 maj 15:10