Wykres funkcji
Iza: Prosze o pomoc
sporządz wykres funkcji f(x)= cos2x+ |sinx|*sinx, dla x ∊ <0,2π>
27 lut 20:17
27 lut 20:23
Godzio: tylko tam jest − a tu plus więc przedziały będą w innej kolejności, mam nadzieje ze sobie
poradzisz
27 lut 20:25
Izzy: chyba nie poradze sobie z tym
27 lut 21:33
Godzio: wykres jest ten sam tylko zmienią się przedziały na odwrót i wykresy (linia prosta i część
cosinusa) zamienią się miejscami
27 lut 21:35
Godzio: f(x) = cos2x + sinx * |sinx|
{ cos2x − sin2x dla x∊(π+2kπ,2π+2kπ)
f(x)= {
{ cos2x +sin2x dla x∊<2kπ,π+2kπ>
{ cos2x dla x∊(π+2kπ,2π+2kπ)
f(x) = {
{ 1 dla x∊<2kπ,π+2kπ>
i teraz dostosuj to do swojego wykresu
27 lut 21:38
Izzy: zrobiłam ale delikatnie mówiąc pokractwo mi wyszło.
27 lut 22:18