matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura
lux12:
Funkcja f(x)=x
3
+ax
2
+bx+1 ma w punkcie x
1
=2 minimum lokalne równe (−7). Wyznacz wartość maksimum lokalnego funkcji f.
29 maj 10:40
fil:
Wylicz a i b z wiadomosci: f(2)=−7∧f'(2)=0
29 maj 10:49