matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartości
Amelia:
Dla jakich wartości parametru m rozwiązanie równania 6x−3m =2(m−1)+2× jest większe od 1/7
29 maj 10:19
fil:
Zalozenie:
1
x>
7
Wyznacz x z rownania: 6x−3m=2m−2+2x 4x=5m−2
5m − 2
1
x=
>
4
7
29 maj 10:20