lubelska próba
Poprostupatryk: Ma ktoś może odpowiedzi, schemat oceniania do arkusza − Lubelska próba przed maturą 2019 −
poziom rozszerzony
Ten Arkusz:
https://zadania.info/d1780/95640 Nie mam na tej stronie abonamentu:(
Dzięki za pomoc!
28 maj 22:06
aniabb: A C C B C
28 maj 22:16
Maciek: pozostałe też?
28 maj 22:18
aniabb: 6. k=−4 lub k=16
28 maj 22:18
Maciek: 7. k=4
28 maj 22:20
aniabb: 7. k=4
28 maj 22:20
28 maj 22:22
Poprostupatryk: 8. mam x>2
28 maj 22:23
aniabb: 8. 0<x<2
28 maj 22:23
aniabb: 9. 4, 8, 16
28 maj 22:25
Poprostupatryk: A ja mam w 9.
| | 28 | | 28 | | 28 | |
4, 8, 16 lub |
| , |
| , |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
28 maj 22:28
28 maj 22:29
aniabb: a przeczytałeś słowo rosnący?
28 maj 22:29
Poprostupatryk: 10. Łatwe
11.x>−3
28 maj 22:29
Poprostupatryk: A no zgadza się, sorki
28 maj 22:30
aniabb: 11. D: x>−3 ZW: y>0,5
28 maj 22:35
Poprostupatryk: | | 2π | | 4π | |
13. mam x={0, |
| , π, |
| , 2π}. W desmosie mi pokazuje, że jest 5 rozwiązań dla |
| | 3 | | 3 | |
<0,2π>, ale nie ma podanych konkretnych
28 maj 22:36
Poprostupatryk: 15. Wyszło mi pole = 12
28 maj 22:37
Eta:
13/ ok
28 maj 22:41
aniabb: 15. pole to 12√3
28 maj 22:41
28 maj 22:46
Poprostupatryk: Dzięki wam bardzo.
Poszukam gdzie zrobiłem błąd, a potem zobaczę jak oni rozwiązali.
Mam tylko pytanko do zad 2.
Granicę obliczamy wyciągając największą potęgę n z mianownika, tj 6n
2.
W liczniku będzie tylko 2n
| | 2n... | | | | 0 | |
limn→∞= |
| = |
| = |
| =0 |
| | 6n2... | | 6 | | 6 | |
| | 1 | |
Pewnie źle rozumuję jak odpowiedzią jest |
| . |
| | 6 | |
28 maj 22:58
aniabb: licznik to suma ciągu
28 maj 23:00
Poprostupatryk: A no właśnie widziałem, że jest jakiś ciąg w liczniku, już zrozumiałem. Dzięki!
28 maj 23:07
Eta:
28 maj 23:08