matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby
Stefan:
1
x+
=4.28 x > 0
x
1
x
2
+
=?
x
2
28 maj 13:20
piotr:
1
1
(x+
)
2
= x
2
+ 2 +
x
x
2
1
x
2
+ 2 +
= (4.28)
2
x
2
1
x
2
+
= (4.28)
2
− 2
x
2
28 maj 13:32
a7:
1
(x+
)
2
=18,3184
x
1
x
2
+2 +
=18,3184
x
2
1
x
2
+
=18,3184−2=.....
x
2
28 maj 13:33