matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastek z liczby ujemnej
bash:
Ktoś może mi sprawdzić czy to jest poprawnie:
√
−6
3
√
2
=
√
i
2
*
√
6
3
√
2
=|i|
√
6
6
√
2
=|i|
√
3
*2
1
2
*2
1
6
=|i|
√
3
*2
3
2
={−
√
3
3
√
4
i;
√
3
3
√
4
i}
28 maj 12:43