matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Marcinkiewicz:
Wiedząc, że log
3
2 ≈ 0,63, wyznacz wartość liczby log
3
4*log{4}5*log{5}6. Trzy pierwsze cyfry rozwinięcia dziesiętnego zakoduj No więc tak, zacząłem od zamiany log
3
2+log
3
2 i z resztą mam lekki problem
log
3
5
log
3
4
28 maj 12:05
a7:
log
3
5
log
3
6
log
3
4*
*
=log
3
6=log
3
(2*3)=log
3
2+log
3
3 ≈ 0,63+1=1,630
log
3
4
log
3
5
28 maj 12:09
fil:
1
log
5
6
2log
3
2 *
log
2
5 * log
5
6 = log
3
2 *
=
2
log
5
2
= log
3
2 * log
2
6 = log
3
2(log
2
2 + log
2
3) = log
3
2 + 1
28 maj 12:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick