matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania
look:
| 3x + 7 | = 10 |4−5x|−7 = 8
27 lut 20:06
Iwona:
|3x+7|=10 3x+7=10 v 3x+7=−10
17
x=1 v x=−
3
27 lut 20:35
Iwona:
|4−5x|−7=8 |4−5x|=15 4−5x=15 v 4−5x=−15
11
19
x=−
v x=
5
5
27 lut 20:41