sin2x | 2 | ||
− | |||
cos7x | 5*cos5x |
2sinx*cosx*cos7x − sin2x*7cos6x*(−sinx) | |
− | |
(cos7x)2 |
−2*25cos4x*(−sinx) | 2sinx*cos8x+7sin3x*cos6x | |||
= | − | |||
(5*cos5x)2 | cos14x |
50sinx*cos4x | ||
25*cos10x |
sin2x | 1 − cos2x | 1 | 1 | ||||
= | = | − | |||||
cos7x | cos7x | cos7x | cos5x |
1 | 1 | 2 | 1 | 5 | 2 | ||||||
− | − | = | − | − | = | ||||||
cos7x | cos5x | 5cos5x | cos7x | 5cos5x | 5cos5x |
1 | 7 | |||
= | − | |||
cos7x | 5cos5x |
1 | 7sinx | |||
( | )' = | |||
cos7x | cos8x |
7 | 7sinx | |||
( | )' = | |||
5cos5x | cos6x |
7sinx | 7sinx | |||
I razem mamy: | − | |||
cos8x | cos6x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |