matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POCHODNE HEL[
pipi:
POCHODNE CZĄSTKOWE HELP pipi: P=
1
2
a*b*γ Wzór na pochodną po α
δP
δγ
=? oraz P=α/a*b
δP
α
=?
27 maj 11:49
pipi:
po γ*
27 maj 11:49
Jerzy:
dP
1
=
ab
dy
2
dP
1
=
by
da
2
27 maj 12:44
pipi:
dzięki jesteś wielki ziom
27 maj 14:48