3cos2x | ||
( | )' | |
sin3x |
1 | ||
Zauważyłem, że tu jest 3*ctg2x* | ||
sinx |
1 | ||
Tylko teraz jak dalej: oddzielnie pochodne ctg2x i | ? | |
sin x |
3cos2x | 1 | sin2x | ||||
( | )' = 3[ | − | ]' = | |||
sin3x | sin3x | sin3x |
1 | 1 | |||
= 3[ ( | )' − ( | )'] | ||
sin3x | sinx |
1 | 1 | |||
( | )' = −3ctgx * | |||
sin3x | sin3x |
1 | 1 | |||
( | )' = −ctgx * | |||
sin x | sin x |
1 | 3 | |||
3*ctgx* | *(1 − | ) − chyba źle ![]() | ||
sin x | sin2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |